Klimaatwedstrijd: meten en winnen?

In het najaar van 2019 kun je meedoen met de Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en zes maanden jouw meterstanden bijhouden. Dat doe je via het online platform op www.energieid.be. Je kan deelnemen als inwoner en zo bijdragen aan een energiebewuste gemeente. Maar je kan ook een lokale of regionale vereniging kiezen, die op die manier kans maakt op een energiebesparende investering. De wedstrijd start op 1 september. Registreren kan tot 1 oktober. De wedstrijd loopt af in het voorjaar van 2020.

De gemeente met de meeste deelnemende inwoners krijgt een mooie publieksprijs. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal inwoners per gemeente, zo maken ook de kleine gemeentes evenveel kans. De vereniging met (procentueel) de meeste nominaties, maakt dan weer kans op een mooie geldprijs om te gebruiken voor een energiebesparende maatregel. Denk daarbij aan een aanpassing van het gebouw (bv. het isoleren van een clubhuis), transport (auto-of fietsdelen voor een activiteit) of het aanschaffen van energiezuinige toestellen. Om de besteding van deze geldprijs uit te denken en mee vorm te geven krijgt jouw vereniging bovendien steun van Woonwijzer en andere experts.

Energieparty’s: motiveren is half gewonnen

Wil je weten hoe de wedstrijd precies in zijn werk gaat? Wil je graag de leden en sympathisanten van jouw vereniging motiveren om deel te nemen? Dan is een energieparty een interessant moment! Boek een energieparty. Daar kom je alle details te weten over de wedstrijd, hoe die online registratie nu precies werkt en je krijgt ook tips en tricks om je energieverbruik te doen dalen. Wist je bijvoorbeeld dat een droogkast van 20 jaar oud tot 1,40 euro per beurt kan kosten, maar een wasmachine met een A++ label slechts 0,10 euro? Hoeveel wordt er in jouw gezin gewassen en gedroogd? Reken maar uit!

Interesse? Laat het dan even weten. De Energieparty’s zullen doorgaan in mei, juni en september.