Klimaatwedstrijd: meten en winnen?

Neem deel aan de Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en registreer tussen 1 september 2019 en 30 maart 2020, 6 maanden lang jouw meterstanden op www.energieid.be. Koppel jouw EnergieID aan de groep ‘Meetjeslandse Klimaatwedstrijd’ en kies vanaf september een lokale vereniging die jouw steun verdient. Details en een stappenplan over EnergieID kun je hier downloaden.

De gemeente met de meeste deelnemende inwoners krijgt een mooie publieksprijs. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal inwoners per gemeente, zo maken ook de kleine gemeentes evenveel kans. De vereniging met de meeste nominaties, maakt kans op 3000 euro die ingezet wordt voor een energiebesparende maatregel. Denk daarbij aan een aanpassing van het gebouw (bv. het isoleren van een clubhuis), transport (auto-of fietsdelen voor een activiteit) of het aanschaffen van energiezuinige toestellen. Om de besteding van deze geldprijs uit te denken en mee vorm te geven krijgt jouw vereniging bovendien steun van Woonwijzer en andere experts.

Energieparty’s: motiveren is half gewonnen

Wil je weten hoe de wedstrijd precies in zijn werk gaat? Wil je de burgers in jouw gemeente mobiliseren om deel te nemen en samen bewuster met energieverbruik om te gaan? Wil je graag de leden en sympathisanten van jouw vereniging motiveren om deel te nemen? Dan is een energieparty een interessant moment! Boek een energieparty. Daar kom je alle details te weten over de wedstrijd, hoe die online registratie nu precies werkt en je krijgt ook tips en tricks om jouw energieverbruik te doen dalen. Wist je bijvoorbeeld dat een droogkast van 20 jaar oud tot 1,40 euro per beurt kan kosten, maar een wasmachine met een A++ label slechts 0,10 euro? Hoeveel wordt er in jouw gezin gewassen en gedroogd? Reken maar uit!

Interesse? Laat het dan even weten. De Energieparty’s gaan door in september.