Deze wedstrijd heeft als doel de CO2-uitstoot van de gezinnen te verminderen door een groter energiebewustzijn te creëren. Het regelmatig registreren van de meterstanden motiveert om energie (en dus ook kosten) te besparen. Via energieparty’s en verschillende informatiekanalen krijgen de deelnemers interessante tips om minder energie te verbruiken.

Lees hier het verhaal van ……… uit Eeklo en hoe het voor hen is om rationeel met energie om te gaan.

Voor verenigingen

Overtuig je leden en sympathisanten om maandelijks hun energieverbruik bij te houden en ontvang als winnende gemeente een geldprijs om in te zetten voor een energiebesparende maatregel.

Registreer je meterstanden op het online platform EnergieID , link je account aan de groep ‘Meetjeslandse Klimaatwedstrijd’ en voer minstens 6 maanden je meterstanden in.

Voor gemeenten

Overtuig je inwoners en verenigingen om mee te dingen naar de prijzen en verlaag ook hun energieverbruik.

Doe mee aan de Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en overtuig zoveel mogelijk inwoners uit uw gemeente om zich te registreren op het online platform EnergieID , hun account te linken aan de groep ‘Meetjeslandse Klimaatwedstrijd’ en maandelijks hun energieverbruik bij te houden. De gemeente met procentueel de meeste deelnemende inwoners wint een publieksprijs.

Energieparty’s

Overtuig en informeer je leden, burgers, vrienden, buurtbewoners en familie en boek een energieparty. Samen met Woonwijzer Meetjesland geven we info over de wedstrijd, het online platform EnergieID maar je krijgt ook talloze tips&tricks om energie en geld te besparen!

Een aanvraag kan eenvoudig via e-mail naar vanessa@npmeetjesland.be

Wanneer

De wedstrijd zelf start op 1 september 2019 en je kan starten tot 1 oktober. Vanaf dat moment registreer je minstens één keer per maand je meterstanden en dit 6 maanden lang. De winnaars worden in het voorjaar van 2020 bekend gemaakt.

Deze Meetjeslandse Klimaatwedstrijd is een samenwerking tussen Natuurpunt en Partners Meetjesland en Meetjesland Klimaatgezond en met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Nog meer info: Doe mee!

Berichten